Novosti

PRIOPĆENJE S III. FESTIVALA SPORTSKE REKREACIJE PRIMORSKO – GORANSKE ŽUPANIJE

Ajde dođi na Platak – brdo uživanja u sportskoj rekreaciji

Kako bi se što više stanovnika, bez obzira na dob, spol i psihofizičke sposobnosti, potaknulo na bavljenje sportskom rekreacijom, Goranski sportski centar i Regionalno sportsko – rekreacijski i turistički centar Platak bili su domaćin trećemu zaredom „Festivalu sportske rekreacije Primorsko-goranske županije“. Dobro je poznato da sportska rekreacija ima važnu ulogu u poboljšanju kvalitete života te povoljno utječe na zdravlje i prevenciju raznih bolesti. Upravo je iz tog razloga osnovni cilj festivala pobuđivanje svijesti o važnosti zdravog načina života. Festival su organizirali Savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ PGŽ-a i zajednica sportova PGŽ-a, a sve pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije. Postavljanje poligona omogućio je Decathlon – glavni sponzor ovogodišnjega festivala.

Svi zainteresirani su mogli uživati u sportskoj i obiteljskoj biciklijadi, dječjem krosu i utrci roditelji – djeca, vožnji spretnosti biciklima i go kard autićima, planinarenju i nordijskom hodanju, Turno kretanju, boćanju, nogometu, odbojci na pijesku, pikadu, streličarstvu, sportskom i rekreativnom poligonu, stolnom tenisu, badmintonu, crosmintonu, košarci i slacklineu. Festivalu se pridružio i Azil za zaštitu životinja Rijeka pa su posjetitelji mogli prošetati simpatične i ljupke male i velike njuškice koji traže svoj stalan dom. Osim maženja, igre i šetnje, ljubitelji životinja su svoju spretnost i brzinu provjerili na uzbudljivoj i zabavnoj 1. utrci pasa. Ovime je festival dobio i dodatnu edukativnu komponentu, budući da se našim najmlađima nastojalo ukazati na važnost odgovornog ponašanja prema životinjama.

Rekreativci su imali priliku uživati i u atraktivnim aktivnostima i sadržajima koji su jedinstveni u Hrvatskoj – 1. Kupu Platka u Tubingu, upoznavanju igre Disc golf i panoramskoj vožnji žičarom. Oživljen je i „Retro kutak“, da se ne zaborave igre poput školice, hula-hopa, skatea, vijače i rošula.

Partneri ovogodišnjega festivala bili su BK Grobnik, Savez školskih sportskih društava PGŽ-a, AK Kvarner, Udruga Žmergo, Ri Bike, Mali proizvođači iz Primorsko-goranske županije i Crveni križ, dok su svemu znatno doprinijeli i „dali ruku“ brojni volonteri iz Primorsko-goranske županije i njihovi međunarodni kolege iz Europske volonterske službe te Gorska služba spašavanja.

[Best_Wordpress_Gallery id=”11″ gal_title=”Festival sportske rekreacije”]