Delnice

Delnice su središnje i najveće naselje Gorskog kotara, a s nadmorskom visinom od 730 m/n/m ujedno i „najviši“ grad u Hrvatskoj. Prometna otvorenost i dostupnost  (cestom, željeznicom) čine oduvijek njegovu najvažniju osobitost.

Osim bogate sportske ponude, Delnice odlikuje i njegova bogata prirodna i kulturna baština, pa ako stignete preporučujemo vam da posjetite:

Kako doći?

Izgradnjom autoceste Rijeka – Zagreb, u Delnice se iz Rijeke dolazi za 30-ak minuta dok se iz Zagreba stiže za samo 60 minuta vožnje.

Iz smjera Zagreba:
Ako se u Delnice dolazi iz smjera Zagreba, potrebno je s Autoceste Rijeka-Zagreb izaći na izlaz Delnice.  Zagreb – Delnice cca 130 km.

Iz smjera Rijeke:
Ako se u Delnice iz smjera Rijeke, potrebno je s Autoceste Zagreb – Rijeka izaći na izlaz Delnice.  Rijeka – Delnice cca 45 km.

Smještajni objekti u Delnicama:
Hotel "Risnjak"

Lujzinska cesta 36
Delnice

Pansion "Lovački"

Japlenški vrh 2
Delnice

Planinarski dom "Hajdova hiža"

Radićeva 21
Delnice

Centar Delnice

Supilova 31
Delnice

Planinarski dom Petehovac

Polane 1A
Delnice

Hotel Mance d.o.o.

Kralja Tomislava 2
Brod Na Kupi

Pansion NP RISNJAK

Bijela Vodica 48
Crni Lug

RSRTC Platak

Platak je smješten u sjevernom dijelu Općine Čavle, u planinskom društvu Snježnika i Risnjaka na samo pola sata vožnje od Rijeke i na 10-ak kilometara zračne linije od mora.

Zbog miješanja planinske i mediteranske klime, Platak kao turistički sportsko-rekreacijski centar, u jedinstvenom prirodnom okruženju, nudi niz rekreativno-sportskih i zabavnih sadržaja tijekom cijele godine.

Kako doći?

Iz smjera Zagreba:
Ako se na Platak dolazi iz smjera Zagreba, potrebno je s Autoceste Rijeka-Zagreb sići na čvoru kod Automotodroma Grobnik i starom cestom krenuti prema Zagrebu, te voziti narednih 8 kilometara. Skretanje prema Platku, koje će vam se nalaziti s lijeve strane, dobro je obilježeno.

Iz smjera Rijeke:
Ako se na Platak dolazi iz smjera Rijeke, također se kod Grobničkog polja prelazi na staru cestu za Zagreb

Smještajni objekti na RSRTC Platak
Veliki planinarski dom Platak

Platak 5
Čavle

Mali Dom Platak

Platak 6
Čavle