Novosti

Još jedan atraktivan vikend na Platku

“Festival sportske rekreacije Platak 2020” ulazi u posljednji vikend lipnja atraktivnim programom koji će, vjerujemo, na Platak privući brojne ljubitelje aktivnosti u prirodi. Festival se održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji  Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo i tijekom cijelog ljeta na Platku nudi brojne sadržaje.

DSC03552

Tako će biti i ovog vikenda, a program počinje u subotu 27. lipnja s početkom u 11 sati, kada će, u suradnji sa PD Kamenjak, ljubitelji planinarenja doći će na svoje i to na ruti Platak – Jasenovica – Platak, laganoj stazi kojom je pohod planiran u trajanju od cca 135 minuta. U nedjelju, 28. lipnja s početkom u 11 sati, Platak će biti središte brojnih događanja i aktivnosti u Decathlon zoni, u kojoj će svi zainteresirani moći isprobati veliki broj sportsko – rekreativnih aktivnosti i rekvizita iz asortimana ove poznate tvrtke partnera, a sve to uz stručno vođenje i savjete stručnih djelatnika Decathlona, voditelja sportske rekreacije i nordijskog hodanja. U sklopu aktivnosti održat će se i prezentacija nordijskog hodanja, a svakako će biti zanimljivo i jahanje konja koje priprema ranč Angeli Bregi. Uz stručno vodstvo instruktora, predviđeno je jahanje u tri kategorije: individualno za djecu i odrasle, obiteljsko jahanje (roditelji i djeca) te terapijsko jahanje za osobe s inavliditetom. Za jahanje će se uplaćivati kotizacija od 20,00 kn.

 

Lipanj će tako završiti aktivnim i atraktivnim vikendom, a festival se nastavlja tijekom cijelog ljeta sve do velikog finala koje će se održati na Platku, a čiji se program zasad drži u tajnosti jer će biti nešto doista posebno.

IMG_4547

Što se tiče narednog vikenda, kao i ona tri prethodna, u sve aktivnosti mogu se uključiti svi zainteresirani i to na licu mjesta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost.

IMG_4473

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije će tijekom cijelog ljeta pripremati brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival sportske rekreacije Platak 2020” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja, a već je poznat program aktivnosti za cijeli mjesec. Programom u nedjelju 28. završit će aktivnosti predviđene za lipanj, ali se iste nastavljaju i u srpnju brojnim programima koje organiziraju  Savez sportske rekreacije “Sport za sve”  Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji s partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

 

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.