Novosti

HOKEJAŠKI SPEKTAKL NA DELNIČKOM KLIZALIŠTU !

OBAVIJEST!!!!

HOKEJAŠKA UTAKMICA HKL MEDVEŠČAK – EC KAC KLAGENFURT POČINJE U 18:00 SATI !

Zbog obveza hokejaša koji nam dolaze iz Klagenfurta, došlo je do promjene početka utakmice između EC KAC KLAGENFURT i KHL MEDVEŠČAK.

Umjesto u 19:00 sati, utakmica se pomiče jedan sat ranije, znači utakmica počinje u 18:00 sati.

U organizaciji Goranskog sportskog centra d.o.o. Delnice i KHL Mamut te u suradnji s Hrvatskim savezom hokeja na ledu, u srijedu, 27. siječnja 2016. godine na Klizalištu u Delnicama održava se pravi hokejaški spektakl!

Radi se o organizaciji utakmice EBYSL lige (Erste Bank Youth Stars League) koja će se odigrati između dvije vrhunske momčadi: domaćina HKL MEDVEŠČAK i gostiju EC KAC iz Klagenfurta, koji će zasigurno pružati još neviđenu sportsku zabavu na klizalištu u Delnicama.

Sve je krenulo od inicijative Hrvatskog saveza hokeja na ledu, koji je kontaktirao KHL Mamut iz Delnica s idejom o organizaciji utakmice EBYSL lige na klizalištu u Delnicama.

Navedenom utakmicom Goranski sportski centar d.o.o. i HSHL želi predstaviti Delnice kao jedan od centara za pripreme hokejaških klubova za svoje natjecanja i odigravanje utakmica hokeja na ledu.

EC KAC je klub iz Klagenfurta, Austrija. Njihova EBYSL momčad je trenutno na 2. mjestu u grupi B s 55 bodova.  Seniorska momčad KAC-a je najtrofejnija austrijska hokejska momčad, osvojili su ukupno 30 prvenstava Austrije, uključujući 11 uzastopnih naslova od 1964. do 1974. godine. Zadnji naslov su osvojili 2013. godine. Seniorske momčad igra u EBEL ligi.

Hrvatski savez hokeja na ledu organizira natjecanja u prvenstvu Hrvatske za seniore, juniore, mlađe juniore, kadete, mlađe kadete i žene, a utakmice se odigravaju na klizalištima u Zagrebu i Sisku. Kako u prvenstvu Hrvatske sudjeluju klubovi KHL Medveščak, KHL Mladost, KHL Sisak i Zagreb u muškoj konkurenciji, te klubovi KHL Grič, KHL Mladost i KHL Siscia u ženskoj konkurenciji, želja HSHL je da se i KHL Mamut iz Delnica kao jedini hokejaški klub u Primorsko-goranskoj županiji u skoroj budućnosti uključi u igranje prvenstva Hrvatske.

ERSTE BANK YOUNG STARS LEGUE (EBYSL) je liga za igrače do 20 godina starosti u kojoj u organizaciji Saveza hokeja na ledu Austrije sudjeluje četrnaest klubova iz četiri države (Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska). Klubovi igraju podijeljeni u dvije grupe. U momčadi KHL Medveščak a potrebe ove lige igraju igrači iz tri zagrebačka kluba (KHL Medveščak, KHL Mladost i KHL Zagreb). Igranje EBYSL služi kao priprema mladim igračima za igranje svjetskog prvenstva do 20 godina (reprezentacija Hrvatske se natječe u diviziji II A) i igranje svjetskog prvenstva do 18 godina (reprezentacija Hrvatske se natječe u diviziji II A). Hrvatski savez hokeja na ledu podupire sudjelovanje u ovom natjecanju budući da ono priprema mlade igrače – kandidate za reprezentaciju Hrvatske, te motivira igrače mlađih dobnih kategorija, potiče ih na treniranje i igranje kako bi kao stariji igrači sudjelovali u ovoj jakoj međunarodnoj ligi.

 

Goranski sportski centar d.o.o. je poduzeo sve mjere vezanu uz najavu ovog hokejaškog spektakla, pa će se tako u ponedjeljak 25. siječnja 2016. u caffe baru „Pak“ održati tiskovna konferencija o kojoj su obaviješteni predstavnici Novog Lista, Večernjeg lista, Jutarnjeg lista, Sportskih novosti te Radija Gorski Kotar, Radija Rijeke i Radija Trsat. Nakon tiskovne konferencije predstavnici organizatora ovog događanja gostovati će na Kanalu Ri, gdje će promovirati isto. Isto tako aktivno se radi i na pozivanju medija na samo praćenje u srijedu, jer će ova utakmica zasigurno poslužiti kao promocija Delnica i hokeja na ledu kao sporta u Delnicama.

Važnost ove manifestacije prepoznali su i Grad Delnice, Turistička zajednica Grada Delnica, Hotel Bitoraj iz Fužina te Bistro Breza iz Ravne gore, koji su i glavni pokrovitelji iste.